Skip to main content

Yrityslainan hakeminen pankista

Yrityslainan hakeminen pankista

Yrityslaina voi olla elintärkeä resurssi monille yrityksille, jotka pyrkivät kasvuun, laajentumiseen tai haluavat varmistaa yrityksen toiminnan jatkumisen hankalassa tilanteessa. Yrityslainan hakeminen pankista on yleinen tapa saada tarvittavaa rahoitusta, ja se voi olla monivaiheinen, joskus hankalakin, prosessi. Tämä artikkeli tarjoaa syvällisen tarkastelun siitä, kuinka yritykset voivat hakea yrityslainaa pankeista, ottaen huomioon Suomen pankkisektorin erityispiirteet.

Täytä yrityslainahakemus

Vaadittu tieto puuttuu.
Kirjoita y-tunnus ilman väliviivaa, muodossa 12345678.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.

Yrityslainan tarve ja tarkoitus

Ennen kuin astumme syvemmälle yrityslainan hakemisen ihmeelliseen maailmaan, on tärkeää ymmärtää, miksi yritys saattaa tarvita lainaa ja mitä tarkoituksia varten sitä useimmiten käytetään. Yrityslainaa voidaan tarvita moniin eri tarkoituksiin, kuten esimerkiksi:

 1. Käyttöpääoma: Yritys voi tarvita lainaa päivittäisten toiminnallisten kulujen, kuten palkkojen ja vuokrien, maksamiseen.
 2. Investoinnit: Lainaa voidaan käyttää myös uusien laitteiden, teknologian tai kiinteistöjen hankintaan.
 3. Laajentuminen markkinoilla: Yritys voi hakea yrityslainaa kasvun ja laajentumisen rahoittamiseksi, kuten uusien markkinoiden valloittamiseen.
 4. Velkojen uudelleenjärjestely: Yhdistämällä olemassa olevat velat yhteen lainaan voi saavuttaa paremman hallittavuuden paremmilla lainaehdoilla.

Lainatyyppi: Valitse yrityksellesi sopivin vaihtoehto

Suomalaisille yrityksille on tarjolla useita lainavaihtoehtoja, ja on tärkeää valita se, joka sopii parhaiten sinun yrityksesi tarpeisiin. Alla on listattuna joitain yleisimmin käytössä olevia lainatyyppejä:

 1. Lyhytaikaiset lainat: Nämä lainat ovat yleensä alle vuoden pituisia ja soveltuvat lyhytaikaisiin rahoitustarpeisiin, kuten kausivaihteluihin tai odottamattomiin kuluihin.
 2. Pitkäaikaiset lainat: Pitkäaikaiset yrityslainat voivat kestää jopa useita vuosia ja ne sopivat hyvin suurempiin investointeihin, kuten laitehankintoihin tai laajentumiseen.
 3. Luottolimiitit: Luottolimiitit ovat erittäin joustavia, ja niitä voi käyttää tarpeen mukaan. Niitä käytetään usein esimerkiksi käyttöpääoman ylläpitämiseen tai kausivaihteluiden tasaamiseen.
 4. Yritysluotot: Nämä ovat joustavia rahoitusvälineitä, jotka tarjoavat yritykselle mahdollisuuden nostaa rahaa kulloisenkin tarpeen mukaan. Ne ovat yleensä suhteellisen korkeakorkoisia, mutta niitä voi vastavasti olla huomattavasti helpompaa saada.

Valitsemalla oikean lainatyypin yritys voi optimoida lainan käytön ja takaisinmaksun suunnittelun.

Pankista haettavan yrityslainan hakemisen prosessi askel askeleelta

Seuraavaksi tarkastellaan askeleita, joita usein tulee noudattaa, kun haet varjopankin sijaan yrityslainaa nimenomaan pankista:

1. Liiketoimintasuunnitelma:

Ennen kuin lähdet hakemaan yrityslainaa pankista, sinun on laadittava kattava liiketoimintasuunnitelma. Tämä suunnitelma ei vain auta sinua hahmottamaan yrityksesi tarpeita ja tavoitteita, vaan sen oleellisena tarkoituksena on myös vakuuttaa lainoja myöntävä pankki siitä, että olet miettinyt huolellisesti mihin käytät yrityslainaa, ja miten aiot sen maksaa takaisin. Liiketoimintasuunnitelman tulisi sisältää:

 • Yrityksen yleiskuvaus.
 • Markkina-analyysi ja kilpailutilanne.
 • Taloudelliset ennusteet, mukaan lukien tulot, kulut, voittomarginaalit ja selkeä takaisinmaksusuunnitelma.

2. Valitse sopiva pankki:

Suomessa on useita pankkeja, joista voi hakea yrityslainaa. On tärkeää valita sellainen pankki, joka tarjoaa juuri sinulle sopivat ehdot ja korot yrityksesi tarpeisiin. Vertaile eri pankkien tarjouksia ja ota yhteyttä niiden lainaneuvojiin saadaksesi lisätietoa.

3. Asiakirjojen valmistelu:

Lainahakemusta varten tarvitset useita asiakirjoja, kuten:

 • Tilinpäätöstiedot: Yrityksen viimeisimmät tilinpäätöstiedot osoittavat selkeästi taloudellisen tilanteen ja kannattavuuden.
 • Verotodistukset: Verotiedot vahvistavat yrityksen verotuksen ja verovelvollisuuden.
 • Liiketoimintasuunnitelma: Tämä yksityiskohtainen suunnitelma sisältää tiedot yrityksen tavoitteista, strategiasta ja talousennusteista.
 • Omistusrakenne: Pankki saattaa pyytää usein tietoja myös yrityksen omistajista ja osakkeenomistajista.

Tarkista kunkin pankin vaatimukset ja varmista, että kaikki asiakirjat ovat ajan tasalla ja täydellisiä.

4. Lainahakemuksen jättäminen:

Kun olet valmistellut asiakirjat huolellisesti ja valinnut pankin josta aiot yrityslainaa hakea, voit jättää lainahakemuksen. Pankki tarkistaa hakemuksen ja tekee päätöksen lainan myöntämisestä. Tämä prosessi voi vaihdella pankista toiseen, ja päätöksen saaminen voi viedä pitkäänkin aikaa.

5. Lainan takaisinmaksu:

Kun laina on myönnetty, on tärkeää noudattaa sovittuja takaisinmaksuehtoja tarkasti. Yrityksen taloushallinnan on oltava kurinalaista, jotta pankista haettu yrityslaina maksetaan sovitusti takaisin.

Vinkkejä onnistuneeseen yrityslainan hakemiseen pankista

Yrityslainan hakeminen pankista voi olla usein todella haastavaa ja hermoja raastavaa, mutta seuraavilla vinkeillä voit parantaa mahdollisuuksiasi huomattavasti:

 1. Valmistaudu huolellisesti: Huolellinen valmistautuminen on avain onnistuneeseen yrityslainan hakemiseen pankista. Laadi kattava liiketoimintasuunnitelma ja varmista, että kaikki tarvittavat asiakirjat ovat kunnossa.
 2. Vertaile tarjouksia: Älä tyydy ensimmäiseen pankista saamaasi yrityslainatarjoukseen. Vertaile eri pankkien tarjoamia ehtoja ja valitse se, joka sopii parhaiten juuri sinun yrityksesi tarpeisiin.
 3. Ymmärrä korkoehdot: Kiinnitä erityistä huomiota korkoihin ja muihin lainaehtoihin. Tarkastele myös huolellisesti, miten korko vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin.
 4. Ylläpidä hyvää luottoluokitusta: Hyvä luottoluokitus voi parantaa huomattavasti mahdollisuuksiasi saada laina hyvillä ehdoilla. Huolehdi siitä, että yrityksesi luottoluokitus on kunnossa.
 5. Kysy neuvoja ammattilaisilta: Tarvittaessa harkitse ammattilaisten, kuten talousneuvojien tai lakimiesten, konsultointia. He voivat auttaa sinua selviämään lainamaailman koukeroissa.

Yhteenveto

Yrityslainan hakeminen pankista monivaiheinen prosessi, joka vaatii huolellista suunnittelua ja valmistautumista. Valitsemalla oikean lainatyypin, vertailemalla eri pankkien tarjouksia ja noudattamalla hyvää taloudenhoitoa, suomalaiset yritykset voivat saada tarvittavaa rahoitusta kasvuunsa ja menestykseensä.

Tällä hetkellä valitettavasti tilanne on sellainen, että useiden yritysten on lähes mahdotonta saada pankista yrityslainaa, ainakaan riittävän nopealla aikataululla. Sen takia Yrityslaina.comin kaltainen palvelu onkin olemassa - kauttamme saat yrityslainaa huomattavasti nopeammin ja varmemmin kuin pankista.

Onnea yrityksesi rahoitushankkeisiin!

 

Yrityslainan hakeminen pankista

Täytä yrityslainahakemus

Vaadittu tieto puuttuu.
Kirjoita y-tunnus ilman väliviivaa, muodossa 12345678.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.

Täytä yrityslainahakemus

Vaadittu tieto puuttuu.
Kirjoita y-tunnus ilman väliviivaa, muodossa 12345678.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.

Hakemus ei sido sinua mihinkään. Kilpailutamme yrityksellesi parhaat yrityslainatarjoukset, joihin voit rauhassa tutustua.