Skip to main content

Yrityslainan korko: Kuinka se toimii ja miten säästät korkokustannuksissa

Yrityslainan korko: Kuinka se toimii ja miten säästät korkokustannuksissa

Yrityslainan korko on keskeinen tekijä, kun harkitset rahoitusratkaisuja liiketoiminnallesi. Se voi vaikuttaa merkittävästi siihen, kuinka paljon maksat yrityslainasta kokonaisuudessaan. Tässä artikkelissa pureudumme syvälle yrityslainan korkoon ja annamme vinkkejä siitä, kuinka voit säästää korkokustannuksissa.

Täytä yrityslainahakemus

Vaadittu tieto puuttuu.
Kirjoita y-tunnus ilman väliviivaa, muodossa 12345678.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.

Yrityslainan korko: perusteet

Yrityslainan korko on lainanantajan perimä maksu rahan lainaamisesta. Se on kompensaatio sille, että lainanantaja ottaa riskin antamalla sinulle pääomaa. Korko ilmoitetaan yleensä prosentteina lainasummasta ja se määrittää sen, kuinka paljon ylimääräistä sinun on maksettava yrityslainan takaisinmaksun yhteydessä.

Yrityslainan korko voidaan määrittää eri tavoin, mutta yleisimpiä korkotyyppejä ovat:

 • Kiinteä korko: Tämä tarkoittaa sitä, että yrityslainan korko pysyy samana koko laina-ajan. Se tarjoaa ennakoitavuutta, koska tiedät tarkalleen, kuinka paljon maksat korkoa joka kuukausi.
 • Vaihtuva korko: Vaihtuva korko voi muuttua ajan myötä markkinoiden korkotason vaihtelun mukaan. Aluksi se voi olla matalampi kuin kiinteä korko, mutta se voi myös nousta, mikä tekee lainan takaisinmaksusta epävarmempaa.
 • Prime-korko: Tämä on korko, joka perustuu pankin määrittämään prime-korkoon lisättynä tiettyyn marginaaliin. Prime-korko heijastaa yleistä korkotasoa markkinoilla.
 • Libor-korko: LIBOR (London Interbank Offered Rate) on kansainvälinen viitekorko, joka perustuu siihen, millä hinnalla pankit lainaavat toisilleen rahaa. LIBOR-korko voi olla perusta monille yrityslainoille.

Mitkä asiat vaikuttavat yrityslainan korkoon?

Yrityslainan korko ei ole asia, jossa kaikille toimivat täsmälleen samat periaatteet. Se määräytyy nimittäin useiden tekijöiden perusteella, ja nämä tekijät voivat vaihdella lainanantajasta riippuen melko paljonkin. Tässä on joitakin keskeisiä tekijöitä, jotka vaikuttavat yrityslainan korkoon:

 • Luottoluokitus: Yrityksen luottoluokitus on yksi tärkeimmistä tekijöistä, joka vaikuttaa korkoon. Mitä parempi luottoluokitus, sitä alhaisempi yrityslainan korko yleensä on. Lainanantajat arvioivat luottoluokitusta riskin mittarina – vähäriskisemmille lainanottajille tarjotaan yleensä alhaisempaa korkoa kuin yrityksille, joiden luottotiedot eivät ole kunnossa.
 • Lainan määrä: Lainan määrä vaikuttaa myös yrityslainan korkoon. Suuremmat lainat voivat houkutella alhaisempia korkoja, kun taas pienemmillä lainoilla saattaa olla korkeampi korko.
 • Laina-aika: Laina-ajan pituus voi vaikuttaa korkoon. Pidemmät laina-ajat voivat johtaa korkeampaan korkoon, vaikka ne saattavat tarjota pienemmät kuukausierät.
 • Yrityksen taloudellinen tilanne: Lainanantajat tarkastelevat huolellisesti yrityksen taloudellista tilannetta ennen yrityslainan myöntämistä. Vakaa ja kannattava yritys voi saada parempia lainaehtoja kuin riskialttiimpi yritys.
 • Takaukset ja vakuudet: Jos tarjoat takauksia tai vakuuksia yrityslainalle, se voi vaikuttaa korkoon. Lainanantajat voivat tarjota alhaisempaa korkoa, kun heillä on turvaa lainan takaisinmaksusta.
 • Markkinoiden korkotaso: Yleinen korkotaso markkinoilla voi vaikuttaa siihen, millaisia korkoja lainanantajat tarjoavat. Korkeampi yleinen korkotaso voi johtaa korkeampiin yrityslainan korkoihin.

Kuinka säästää yrityslainan korkokustannuksissa?

Kun olet ymmärtänyt, mitkä tekijät vaikuttavat yrityslainan korkoon, voit harkita keinoja säästää kustannuksissa. Tässä muutamia vinkkejä:

 • Paranna luottoluokitusta: Yksi tehokkaimmista tavoista saada alhaisempi korko yrityslainalle on parantaa yrityksen luottoluokitusta. Seuraa yrityksen taloutta huolellisesti, maksa laskut ajallaan ja hoida olemassa olevat lainat moitteettomasti.
 • Vertaile lainanantajia: Älä tyydy ensimmäiseen tarjoukseen, vaan vertaile eri lainanantajia ja niiden tarjoamia korkoja. Kilpailutus Yrityslaina.com palvelumme avulla voi auttaa sinua löytämään parhaan mahdollisen tarjouksen, jolloin voit hakea yrityslainaa nopeasti ja saada rahat lähes heti tilille.
 • Harkitse vakuuksia: Jos olet valmis tarjoamaan omaisuutta tai muita varoja vakuudeksi, se voi johtaa alhaisempaan korkoon.
 • Neuvottele: Älä epäröi neuvotella lainan ehdoista. Jos olet hyvin perustellusti sitä mieltä, että ansaitset paremman korkotarjouksen, pyydä sitä.
 • Pidä silmällä markkinoita: Markkinoiden korkotaso voi vaihdella ajan myötä. Seuraa markkinoita ja harkitse lainan ottamista silloin, kun korkotaso on alhainen.
 • Tutki muita lainaehtoja: Korko ei ole ainoa tekijä, joka vaikuttaa lainan kustannuksiin. Tutki myös muita ehtoja, kuten laina-aikaa ja lisämaksuja.

Kysy neuvoja ammattilaisilta

Yrityslainan korko voi olla monimutkainen aihe, ja on tärkeää ymmärtää kaikki siihen vaikuttavat tekijät. Jos olet epävarma siitä, miten valita paras yrityslaina ja korko liiketoiminnallesi, harkitse ammattilaisen neuvoja. Talousneuvojat ja rahoitusasiantuntijat voivat auttaa sinua tekemään perusteltuja päätöksiä ja löytämään parhaan mahdollisen rahoitusratkaisun juuri sinun yrityksellesi.

Yrityslainan korko on keskeinen osa liiketoiminnan rahoitusta, ja sen vaikutukset voivat ulottua pitkälle tulevaisuuteen. Älä kiirehdi päätöstä, vaan tutki huolellisesti eri vaihtoehtoja ja vertaile korkoja sekä muita ehtoja. Kun teet perusteltuja päätöksiä, mietit tarkkaan mistä lainaa yritykselle haet, ja hoidat lainasi huolellisesti, voit optimoida yrityksesi rahoituskustannukset ja saavuttaa menestystä pitkällä tähtäimellä.

Yrityslaina.com palvelun avulla on helppo löytää tämän hetken edullisimman koron yrityslainat yrityksellesi. Vertailemme yrityslainat puolestasi ja voit valita parhaista tarjouksista itsellesi sopivimman. Hakemuksen jättäminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään.

 

Yrityslainan korko: Kuinka se toimii ja miten säästät korkokustannuksissa

Täytä yrityslainahakemus

Vaadittu tieto puuttuu.
Kirjoita y-tunnus ilman väliviivaa, muodossa 12345678.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.

Täytä yrityslainahakemus

Vaadittu tieto puuttuu.
Kirjoita y-tunnus ilman väliviivaa, muodossa 12345678.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.

Hakemus ei sido sinua mihinkään. Kilpailutamme yrityksellesi parhaat yrityslainatarjoukset, joihin voit rauhassa tutustua.