Skip to main content

Autorahoitus yritykselle

Autorahoitus yritykselle

Auto on välttämätön työväline monelle yrittäjälle, mutta samalla se voi olla ikävä kuluerä, joka tekee loven yrityksen budjettiin. Tästä syystä yhä useammat pienyrittäjät ovatkin hyödyntäneet autorahoitusta hankkiakseen yritykselleen ajoneuvon aiheuttamatta ongelmia yrityksen maksukykyyn. Autorahoituksen ansiosta uuden yritysauton saa alle melko lailla välittömästi, ja maksu onnistuu sopimuksen mukaan kuukausierissä, jotka voidaan jakaa pitkällekin maksuajalle.

Täytä yrityslainahakemus

Vaadittu tieto puuttuu.
Kirjoita y-tunnus ilman väliviivaa, muodossa 12345678.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.

Miten autorahoituksen yritykselle voi saada?

Autorahoitus yritykselle on mahdollista saada muutamalla eri tavalla. Perinteisin vaihtoehto on pankin myöntämä rahoitus auto-ostoksia varten, mutta tämänkaltainen rahoitus alkaa olla tätä nykyä kovin hankalaa saada. Pankit eivät ole viime vuosina olleet kovinkaan innokkaita myöntämään rahoitusta pienyrittäjille, oli kyseessä sitten autorahoitus tai muu yrityslaina.

Toinen mahdollisuus autorahoituksen saamiseksi on suunnata suoraan autoliikkeeseen ja pyytää heiltä lainatarjousta omalle yritykselle. Se on ehdottomasti kokeilemisen arvoista, varsinkin jos yrityksellä sattuu olemaan kauppiaaseen jo aiempi suhde, jolloin sopimukseen voidaan päästä. Ilman hyviä suhteita myös autoliikkeestä annettava rahoitus voi olla kiven takana, tai sen ehdot ovat niin tiukat, ettei tarjoukseen kannata tarttua.

Ehdottomasti yleisin tapa yrityksen autorahoitukseen on tänä päivänä yksityisten rahoitusyhtiöiden kautta haettava rahoitus. Kymmenet luotettavat rahoitusyhtiöt myöntävät yrityslainaa moniin eri tarkoituksiin, eivätkä ajoneuvot ole poikkeus. Voit tehdä yrityslainahakemuksen suoraan netin kautta ja vertailla lainatarjouksia ilmaiseksi. Näin saat eteesi taatusti parhaan autorahoitustarjouksen, joka markkinoilta hakuhetkellä löytyy.

Vakuudeton autorahoitus vastaa normaalia yrityslainaa

Kun haet autorahoitusta netistä, voit tehdä sen ilman vakuuksia. Tässä tapauksessa autorahoitus vastaa täysin normaalia vakuudetonta yrityslainaa. Toisin sanoen laina myönnetään yritykselle henkilötakauksella, eli yrityksen omistaja tai omistajat ottavat vastuun lainan maksamisesta.

Vakuudeton autorahoitus on hyvä ratkaisu siinä mielessä, että sinun ei tarvitse asettaa ajoneuvoa lainasi vakuudeksi. Toisaalta se on kulurakenteensa puolesta aina hieman hintavampi kuin vakuudellinen yrityslaina. Joudut siis maksamaan korkomenoina jonkin verran enemmän kuin siinä tapauksessa, että asetat autorahoitukselle jonkinlaisen vakuuden.

Vakuudellinen autorahoitus käyttää ostettua autoa vakuutena

Jos päädyt vakuudelliseen autorahoitukseen, on tavallisin tapa käyttää ostettua autoa lainan vakuutena. Näin toimitaan aika lailla poikkeuksetta esimerkiksi pankkien myöntämässä autorahoituksessa. Saat ajoneuvon käyttöösi osamaksuperiaatteella, ja hankittu ajoneuvo on pankin vakuus siltä varalta, että yrityksesi ajautuu maksuvaikeuksiin.

Osamaksurahoitus eroaa varsinaisesta lainasta siinä mielessä, että tavallisesti yrittäjä maksaa autosta jonkinlaisen käsirahan. Rahoitusta maksetaan takaisin kuukausierissä, ja maksuaikaa voi olla useita vuosia. On kuitenkin paikallaan huomioida, että auto ei ole yrityksen omistuksessa, ennen kuin koko osamaksurahoitus on maksettu.

Jos haet yritysrahoitusta autoa varten netistä, voit asettaa lainalle myös muita vakuuksia. Kuten sanottua, se ei ole pakollista rahoituksen saamiseksi, mutta vakuuksien avulla lainan ehtoja voi viilata omalle yritykselle suotuisammiksi. Mikäli vakuuksia siis on käytettävissä, kannattaa niistä mainita lainahakemusta tehdessä. Autolaina voi kuitenkin olla kooltaan sen verran suuri, että pienetkin säästöt korkomenoissa kertautuvat mukavasti.

Kiinteät kulut ja korkotaso helpottavat autorahoituksen suunnittelua

Vaihtelevat korot eivät nykyisessä taloustilanteessa useimpia yrittäjiä tai kuluttajia juuri houkuttele. Siksi onkin hyvä tietää, että yrityksen autorahoitus myönnetään kiinteällä korolla ja kuluilla, jotka on määritelty tarkasti jo ennen rahoitussopimuksen allekirjoittamista.

Luonnollisesti Euroopan keskuspankin korkotasoilla on merkitystä autorahoituksen hintaan siinä mielessä, että se määrittää pitkälti näiden kiinteiden korkojen suuruuden. Yrityksesi on kuitenkin suojattu siltä ikävältä mahdollisuudelta, että korot lähtevät nousemaan entisestään, jolloin kuukausierät voivat nopeasti kasvaa odottamattoman suuriksi.

Kun haet autorahoitusta yrityksellesi kiinteällä korolla, tiedät tasan tarkkaan, mihin olet sitoutumassa. Tekemällä lainahakemuksen netissä ammattitaitoisten lainaneuvojien avustuksella sinun ei tarvitse itse perehtyä lainamarkkinan tilaan ja termistöön sen tarkemmin. Lainaneuvojat opastavat sinua lainasopimuksen suhteen ja kääntävät sopimuksen epäselvät termit selkeälle suomen kielelle.

Alan ammattilaisten ansiosta vältyt myös yllätyksiltä siinä mielessä, että autorahoitukseesi ei liity mitään yllättäviä piilokuluja. Lainan kokonaishinta kerrotaan sinulle todellisen vuosikoron mukaisesti, mikä tarkoittaa sitä, että voit helposti suunnitella rahoituksen takaisinmaksun pidemmälläkin aikavälillä. Näin et vahingossa tartu rahoitusratkaisuun, joka muodostuu myöhemmin yrityksellesi taakaksi.

Mitä autorahoituksen hakeminen yritykselle vaatii?

Yrityksesi toimintahistorialla ei ole ratkaisevaa merkitystä sen suhteen, voitko hakea autorahoitusta vai et. Yksityiset rahoitusyhtiöt myöntävät rahoitusta kaikenkokoisille yrityksille, kunhan firma vain löytyy suomalaisesta kaupparekisteristä, eikä sen omistajilla ole maksuhäiriömerkintöjä. Kuten sanottua, vakuudettomat yrityslainat myönnetään henkilötakauksella, joten omistajan luottokelpoisuus on tärkeä asia.

Joustavuutensa ansiosta tämän kaltainen autorahoitus sopii erinomaisesti myös pienyrittäjille ja uusille yrittäjille. Jos olet esimerkiksi vasta aloittanut yritystoimintasi, voi vakuudeton autorahoitus olla erittäin hyvä apuväline siinä vaiheessa, kun yrityksellä ei vielä ole budjetissaan juurikaan ilmaa. Jakamalla auton hankinnasta koituvat kulut useampien vuosien ajalle voit keskittyä rahoittamaan ja kehittämään yrityksesi toimintaa kaikessa rauhassa.

Näin teet ilmaisen autorahoitushakemuksen

Autorahoituksen hakeminen netissä on todella helppoa. Voit tehdä lainahakemuksen ilman velvoitteita suoraan nettisivujen kautta muutamassa minuutissa, kunhan vain annat itsestäsi ja yrityksestäsi muutamia perustietoja.

Näin autorahoitusta haetaan netistä askel askeleelta:

  1. Vertaile lainoja lainalaskurin avulla saadaksesi yleiskuvan niiden hintatasosta
  2. Täytä lainahakemus ja kerro lainantarpeestasi mahdollisimman tarkasti
  3. Lähetä hakemus ja odota muutama tunti
  4. Saat sähköpostiisi parhaat rahoitusvaihtoehdot luotettavilta rahoitusyhtiöiltä
  5. Hylkää tai hyväksy saamasi tarjoukset

Jos yksikään saamistasi lainatarjouksista ei tunnu sopivalta, voit yksinkertaisesti jättää hakuprosessin siihen ja pohtia muita vaihtoehtoja yrityksesi autotarpeen ratkaisemiseksi. Sopivan rahoitusratkaisun löytyessä voit jatkaa prosessia eteenpäin:

  1. Kysy lainaneuvojilta, mikäli jokin mietityttää
  2. Valitse sopiva rahoitusratkaisu ja siirry rahoitusyhtiön palveluun
  3. Vahvista sopimuksen yksityiskohdat huolellisesti
  4. Allekirjoita lainasopimus sähköisesti
  5. Saat rahat yrityksesi tilille yleensä jo seuraavana arkipäivänä

Tätä vaikeampaa autorahoituksen hakeminen yritykselle ei tänä päivänä ole. Koko prosessi kestää parhaimmillaan alle 24 tuntia, minkä jälkeen voitkin jo lähteä auto-ostoksille.

Voiko autorahoitusta hankkia myös muille ajoneuvoille?

Vaikka yritysten kohdalla puhutaan tavallisesti aina autorahoituksesta, on kyseessä tarkemmin sanottuna ajoneuvorahoitus. Ei siis ole juurikaan merkitystä, oletko hankkimassa yrityksellesi juuri henkilöautoa, vai onko kyseessä vaikkapa traktori tai moottoripyörä. Kaikkiin yrityksen kannalta tarpeellisiin ajoneuvoihin voi saada rahoitusta.

Mikäli teet lainahakemuksesi pankin kautta, voi rahoituksen saaminen muille ajoneuvoille olla tosin autoa hankalampaa. Auto lainan vakuutena kun on yleensä pankeille parempi vaihtoehto kuin esimerkiksi yllä mainittu moottoripyörä.

Kun haet autorahoitusta yrityksellesi netistä, ei asialla ole juurikaan merkitystä. Kyseessä on aivan tavallinen yrityslaina, jonka voit käyttää haluamallasi tavalla. On tietysti paikallaan ilmoittaa lainan käyttökohde rehellisesti, mutta rahoitusyhtiöiden kannalta ajoneuvosi tyyppi ei ole tärkeä, mikäli sitä ei aseteta lainan vakuudeksi.

Autorahoitus yritykselle

Täytä yrityslainahakemus

Vaadittu tieto puuttuu.
Kirjoita y-tunnus ilman väliviivaa, muodossa 12345678.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.

Täytä yrityslainahakemus

Vaadittu tieto puuttuu.
Kirjoita y-tunnus ilman väliviivaa, muodossa 12345678.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.

Hakemus ei sido sinua mihinkään. Kilpailutamme yrityksellesi parhaat yrityslainatarjoukset, joihin voit rauhassa tutustua.