Skip to main content

Yrityslainalaskuri lainan kulujen arviointiin

Mitä yrityslaina maksaa? Miten korot vaikuttavat yrityslainan hintaan? Yrityslainalaskuri antaa suuntaa antavan arvion lainan kuukausierästä, jotta voit helpommin päättää, minkä kokoinen yrityslaina sopii yrityksellesi.

Yrityslainan määrä

Valitse lainamäärä.

Laina-aika

Valitse laina-aika.

Yrityslainan korko

Valitse laina-aika.

Arvio yrityslainan kuukausierästä *

Invalid Input

* Yrityslainalaskuri antaa kuukausierästä suuntaa antavan arvion.

Yrityslainalaskuri auttaa selvittämään yrityslainan kustannukset

Käyttämällä yrityslainalaskuria voit nopeasti saada arvion siitä, miten eri yrityslainatarjousten kokonaiskustannukset vaihtelevat, ja miten laina-aika ja korko vaikuttavat kuukausierän suuruuteen.

Yrityslainalaskurin tulokset

Esimerkkejä yrityslainalaskurin antamista tuloksista

Seuraavaan taulukkoon on koottu esimerkkejä yrityslainojen kuukausieristä eri laina-ajoilla ja 7% korolla*.

Laina-aika
Esimerkkilaina

Kuukausierä

12 kk
20.000 €

1783 €

24 kk
50.000 €

2375 €

48 kk
350.000 €

9333 €

60 kk
1.000.000 €

22.500 €

Tietoa yrityslainalaskurista

Miten yrityslainalaskuri laskee yrityslainan hinnan?

Yrityslainan kokonaishinta muodostuu muutamien tekijöiden perusteella, joista korko on merkittävin. Lainan kustannuksiin liittyy myös pankkikohtaisesti muita maksuja, jotka tulee aina selvittää ennen lainan ottamista. Laskuri ei ota näitä huomioon.

Yrityslainalaskurin tulokseen vaikuttavia tekijöitä:

  • Lainasumma
  • Laina-aika
  • Korko
  • Muut lainaan liittyvät kulut

Yrityslainojen vuosikorot vaihtelevat melko paljon riippuen rahoituslaitoksesta, yleisestä korkotasosta, yrityslainan koosta ja lainaa hakevan yrityksen iästä.

Myös yrityksen maksukyky, muut asiakkuudet ja tulevaisuudennäkymät voivat vaikuttaa lainansaantiin ja sen ehtoihin.

Tietoa yrityslainalaskurin sisältämistä muuttujista

Lainan määrä: Yrityslainalaskurin lainan määrällä tarkoitetaan lainanantajan yritykselle antamaa pääomaa. Jos haet isompaa yrityslainaa, niin usein pankki voi tarjota hieman pienempää summaa, jos kokee sen olevan riskienhallinnan kannalta järkevämpää. Yrityslainalaskurissamme summat vaihtelevat 1000€ - 5M€ välillä.

Laina-aika: Laina-ajalla tarkoitetaan yrityslainalaskurissa sitä, kuinka pitkän ajan kuluessa yrityslaina maksetaan takaisin. Usein on mahdollista maksaa koko lainasumma takaisin kerralla ennen sovitun laina-ajan päättymistä, ja tarjolla on myös yritysluottoja, joissa lainaa nostetaan vain sen verran kuin kulloinkin tarvitaan. Yrityslainalaskurin maksimilaina-aika on 20 vuotta.

Lainan korko: Lainan korolla yrityslainalaskurissa tarkoitetaan sitä korkoa, jonka pankki veloittaa muiden kulujen lisäksi lainan antamisesta. Usein lainan korko vaihtelee riippuen lainan suuruudesta, ja suuremmissa yrityslainoissa onkin yleensä huomattavasti pienempi korko. Yleensä vuosikorot liikkuvat 7 - 20% välillä vakuudettomissa yrityslainoissa.

Yrityslainalaskuri apuna yrityksen rahoitustarpeissa

Yrityslainalaskuria käytettäessä on ensin hyvä selvittää tarvittavan lainasumman koko, minkä jälkeen voidaan selvittää lainalaskurin avulla kuukausierän koko muuttamalla laina-ajan pituutta. On tärkeää että kuukausittainen maksuerä on sen kokoinen että takaisinmaksu onnistuu.

Yrityslainalaskuri on kätevä työkalu sen selvittämiseen, millaisilla ehdoilla yritysrahoitusta voisi suurin piirtein saada, ja miten korko ja laina-aika vaikuttavat kuukausierään ja kokonaiskustannuksiin.

Ennen yrityslainan hakemista onkin aina järkevää testata eri vaihtoehtoja yrityslainalaskurin avulla, jolloin sopivan lainan valitseminen ja yritystoiminnan budjetointi sujuvat helpommin.

Yrityslainalaskurin toimintaperiaatteesta

Yrityslainalaskuri on suunniteltu yrityslainan suunnitteluun siten, että käyttäjän on helppoa vertailla vaihtoehtoisten lainamäärien maksueriä ja maksuaikoja eri korkotasoilla.

Todellisen myönnettävän yrityslainan tiedot vaihtelevat useimmiten jonkin verran yrityslainalaskurin antamista tuloksista, johtuen muun muassa siitä että laskuri ei ota huomioon eri kuukausien pituuksien vaihtelua, ja siitä, että lainalaskuri olettaa aina kyseessä olevan tasaerälaina.

Lainat sisältävät myös usein muita kustannuksia pelkän koron lisäksi.