Skip to main content

Yrityslimiitti on joustava yritysluotto

Yrityslimiitti on joustava yritysluotto

Tarvitseeko yrityksesi lisärahoitusta juoksevien kulujen kattamiseen tai pieniin investointeihin, joita nousee esiin säännöllisin väliajoin? Siinä tapauksessa yrityslimiitin avaaminen saattaa olla oikea ratkaisu.

Täytä yrityslainahakemus

Vaadittu tieto puuttuu.
Kirjoita y-tunnus ilman väliviivaa, muodossa 12345678.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.

Tämän joustavan luoton avulla voit rahoittaa yrityksesi toimintaa juuri niin suurella lainasummalla kuin tarvitset ja maksaa lainan takaisin heti, kun se on mahdollista. Näin säästät korkokuluissa, joita maksetaan yrityslimiitin osalta ainoastaan siltä ajalta, kun luotto on avoinna.

Mikä yrityslimiitti on?

Yrityslimiitillä tarkoitetaan yrityksen ottamaa vakuudetonta luottorahoitusta, joka on sen vapaasti nostettavissa tiettyyn rajaan eli limiittiin asti. Tämä limiitti riippuu täysin yrityksen koosta ja rahantarpeesta. Pieni 5 000 tai 10 000 euron limiitti voi sopia yhdelle yritykselle, kun taas toinen tarvitsee suuremman 50 000 tai 100 000 euron limiitin.

Yrityslimiitti avataan Yrityslaina-palvelun kautta, minkä jälkeen se on yrityksen käytettävissä silloin, kun rahalle tulee tarvetta. Yrityslimiittiä ei tarvitse siis heti nostaa, mikäli ei halua, vaan rahat voi jättää sopimuksen tekemisen jälkeen odottamaan otollista hetkeä.

Myös yrityslimiitin takaisinmaksu on joustavaa. Voit lyhentää lainaasi sopimuksen mukaisesti pidemmällä ajanjaksolla tai maksaa sen nopeammin takaisin, mikäli yrityksesi tilanne sen sallii. Maksaessasi ottamasi yrityslimiitin pois, palautetaan maksetut rahat takaisin yrityslimiittitilille. Kun koko luotto on maksettu takaisin, voit siis jälleen halutessasi ottaa yrityslimiittiä alkuperäisen sopimuksen mukaisen summan edestä.

Mitä kuluja yrityslimiitillä on?

Yrityslimiitti myönnetään tavallisesti ilman avausmaksua tai muita jatkuvia maksuja, kuten kuukausi- tai vuosimaksuja. Näin siis siinä tapauksessa, että hankit yrityslimiittisi meidän palvelumme kautta. On nimittäin olemassa paljon rahoitusyhtiöitä, joiden limiiteillä on paitsi avauspalkkio kuin kuukausittaiset kulutkin, jotka voivat olla pahimmillaan kymmeniä euroja. Jos meidän limiitillämme on tilinhoitomaksu, tarkoittaa se samalla sitä, että nostopalkkio on huomattavan matala.

Useimmat hyvät yrityslimiitit ovat kuitenkin kuluttomia, mikäli niitä ei käytetä. Tästä johtuen moni yritys tekeekin sopimuksen yrityslimiitistä jo hyvissä ajoin, ennen kuin akuuttia rahantarvetta ilmaantuu. Koska juoksevia kuluja ei ole, on yrityslimiitti hyvä olla avoinna varmuuden vuoksi, mikäli ylimääräiselle käyttöpääomalle jossain vaiheessa tulee tarvetta.

Yrityslimiitin kulurakenne perustuu siihen, kuinka usein luottoa otetaan, ja kuinka kauan sen takaisin maksamiseen menee. Jokaisesta otetusta luotosta peritään nostokulut sekä korko, joka juoksee niin kauan, kunnes luotto on maksettu takaisin. Voit siis toisin sanoen kuitata ottamasi luoton takaisin vaikka jo seuraavana päivänä, jolloin yrityslimiittisi hinta muodostuu vain yhden päivän korosta ja sovitusta nostoprovisiosta.

Yrityslimiitti vai yrityslaina?

Monen yritysrahoitusta pohtivan on vaikea tehdä valinta sen suhteen, sopiiko yrityslimiitti vai yrityslaina paremmin oman yrityksen tarpeisiin. Molemmissa yritysrahoituksen muodoissa on etunsa, joten oikean valinnan tekeminen on yrityskohtaista ja riippuu pitkälti siitä, millainen yrityksen rahantarve käytännössä on.

Ensimmäiseksi on paikallaan sanoa, että yrityslimiitti on kalliimpi kuin yritysluotto, mikäli sen hintaa mitataan pidemmällä aikavälillä. Jos siis olet hakemassa rahoitusta johonkin suurempaan kohteeseen, on järkevämpää suunnata katseensa kohti yrityslainoja. Vakuudetonta yritystlainaa myönnetään yhtä lailla helposti kuin yrityslimiittiäkin, mutta sen ehdot ovat lainanottajan kannalta edullisemmat, jos otetaan huomioon pidempi maksuaika. Yksinkertaistettuna yrityslimiittiä ei kannata ottaa, jos tietää, ettei sen saa maksettua pois verrattain lyhyessä ajassa. Silloin yrityslaina on lähes aina kulurakenteeltaan edullisempi vaihtoehto.

Pohjimmiltaan yrityslainan ja yrityslimiitin ero on melko lailla sama kuin kuluttajalainalla ja luottokortilla. Ei ole järkeä käyttää luottokorttia silloin, jos menoerä nousee niin suureksi, että sitä pitää maksaa takaisin useampia vuosia. Toisaalta pienissä yllättävissä menoerissä luottokortti on kultaakin kalliimpi, sillä luoton voi maksaa takaisin vaikka saman tien, jos käyttörahaa on saatavilla pian.

Mihin yrityslimiitti sopii?

Yrityslimiitti on mainio ratkaisu silloin, kun yrityksesi tarvitsee nopeasti lainarahaa äkilliseen tai jatkuvaan tarpeeseen, mutta tarvittavan lainan koko ei ole selvillä. Aivan kaikkiin suurimpiin investointeihin yrityslimiitistä ei ole, joten mikäli pyörität suurempaa yritystä, saattaa yrityslainan hakeminen olla parempi vaihtoehto. Tavallisesti yrityslimiittiä myönnetään noin kahdensadantuhannen euron rajaan asti. Jos kaipaamasi investointi ylittää tämän rajan, on muiden rahoitusvaihtoehtojen etsiminen paikallaan.

Muutenkaan yrityslimiitti ei varsinaisesti ole suurempiin menoeriin tarkoitettu rahoitusmuoto. Sen vahvuutena on joustavuus ja mahdollisuus ottaa pieniä lainoja silloin tällöin, kun yritys tarvitsee pikaista rahoitusta. Yrityslimiitti sopii siis yrityksille, jotka eivät tiedä tarkasti, milloin ja mihin tarkoitukseen lainaa tarvitaan. Se antaa joustavan mahdollisuuden nostaa rahaa yrityksen tilille limiitistä juuri silloin, kun sille on eniten käyttöä.

Mihin yrityslimiitti ei sovi?

Yrityslimiitti ei ole oikea valinta, mikäli yrität etsiä yrityksellesi sitä kaikkein edullisinta rahoitustuotetta. Jos haluat saada esimerkiksi 50 000 euroa lainarahaa mahdollisimman vähäisillä kuluilla, on tavallisen yrityslainan ottaminen selvästi parempi vaihtoehto. Kertalainan ottaminen kannattaa, jos tiedät, että yrityksesi tulee tarvitsemaan vähintään kyseisen summan verran lisärahoitusta. Silloin yrityslaina on paitsi halvempi, myös kätevämpi tapa rahoittaa yritystoimintaa.

Yrityslimiitti ei myöskään sovi niille yrityksille, joilla on mahdollisuus ja halua asettaa lainansa takuuksi vakuuksia. Vakuudellinen yrityslaina on ehdoiltaan niin paljon yrityslimiittiä edullisempi, että asiaa ei tarvitse paljon miettiä. Vakuudettomille yrityksille tilanne ei ole yhtä selkeä, jolloin yrityslimiitin ja yrityslainan etuja ja haittoja omassa tilanteessa kannattaa harkita tarkemmin.

Miten yrityslimiitti eroaa luottokortista?

Yrityslimiitin ja luottokortin pääasiallinen ero on se, että yrityslimiittiä nostetaan yrityksen tilille. Käytössä ei siis ole erillistä korttia, jonka avulla yritys voisi käyttää limiittiä suoramaksuihin. Jos siis haluat esimerkiksi useamman työntekijän pystyvän maksamaan kuluja maksukortilla, on luottokortti oikea vaihtoehto.

Myös luottokorttien koroton maksuaika tekee luottokortista paremman vaihtoehdon silloin, kun rahantarve on todella lyhytaikainen. Jos maksat luottokorttivelkasi takaisin 30–60 päivän sisään, ei siihen yleensä liity minkäänlaisia kuluja. Yrityslimiitissä sinun on maksettava korkoa niiltä päiviltä, kun olet ottanut lainaa.

Yrityslimiitin etu luottokorttiin verrattuna on lainasumman suuruus. Voit ottaa yrityslimiittiä huomattavasti enemmän kuin luottokorttivelkaa, mikä tekee siitä sopivamman vaihtoehdon pk-yritysten kassanhallintaan. Luottokortti soveltuu sen sijaan pienempiin hankintoihin tai kuluihin, kuten asiakastapaamisiin.

Näin voit hakea yrityslimiittiä

Paras tapa yrityslimiitin hakemiseen on kilpailuttaa tarjoukset Yrityslaina-palvelun kautta. Me tarjoamme perinteisten yrityslainojen ohella ammattitaitoista osaamista myös yrityslimiittien suhteen.

Yrityslimiittien hinnoissa voi olla osittain jopa yrityslainojakin suurempia eroja, joten niiden kilpailuttaminen on suositeltavaa. Jos tartut ensimmäiseen yrityslimiittitarjoukseen, joka eteesi osuu, on erehtymisen mahdollisuus suuri. Meidän lainaneuvojiemme avulla saat yrityksellesi edullisen yrityslimiitin, jonka sopimusehdot mukailevat juuri oman firmasi tarpeita.

Hae yrityslimiittiä kauttamme näin:

  1. Täytä lainahakemus huolella ja lähetä se meille
  2. Anna lainaneuvojillemme hetki kilpailuttaa tarjoukset
  3. Tarkista saamasi tarjoukset sähköpostisi kautta
  4. Valitse haluamasi tarjous ja allekirjoita sopimus sähköisesti
  5. Nosta rahaa limiitistä yritystilillesi valitsemasi luottorajan puitteissa

Tätä hankalampaa yrityslimiitin hakeminen ja saaminen ei tänä päivänä ole. Koko prosessi kestää parhaimmillaan vain muutamia tunteja, joten voit saada yrityslimiittiä myös äkilliseen rahantarpeeseen. Kuluttoman yrityslimiitin etuna on kuitenkin aina se, että itse limiitin ylläpitäminen ei maksa mitään. Jos siis uskot yrityksesi tarvitsevan hieman ylimääräistä rahoitusta jossakin vaiheessa, voit avata yrityslimiitin jo tänään ja ottaa sen käyttöön vasta sitten, kun rahantarvetta todella ilmaantuu.

Yrityslimiitti on joustava yritysluotto

Täytä yrityslainahakemus

Vaadittu tieto puuttuu.
Kirjoita y-tunnus ilman väliviivaa, muodossa 12345678.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.

Täytä yrityslainahakemus

Vaadittu tieto puuttuu.
Kirjoita y-tunnus ilman väliviivaa, muodossa 12345678.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.

Hakemus ei sido sinua mihinkään. Kilpailutamme yrityksellesi parhaat yrityslainatarjoukset, joihin voit rauhassa tutustua.