Skip to main content

Kasvurahoitus

Kasvurahoitus

Yksi menestyvän yrityksen tärkeimmistä mittapuista on kasvu. Se kuitenkin vaatii mittavia investointeja, varsinkin silloin kun toiminta skaalautuu huomattavasti suuremmaksi. Käytännössä tämä tarkoittaa rahoitusta joko sijoittajilta, pankilta tai rahoitusyhtiöltä. Jälkimmäinen on parempi valinta silloin, kun kyseessä ei ole listattu osakeyhtiö.

Täytä yrityslainahakemus

Vaadittu tieto puuttuu.
Kirjoita y-tunnus ilman väliviivaa, muodossa 12345678.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.

Kasvurahoituksen ei aina tarvitse olla suurimittaista, vaikka summat varmasti liikkuvatkin tuhansissa ja kymmenissätuhansissa euroissa. Jos kyseessä on pienempi yritys, tai jopa toiminimi, voi kyseessä olla niinkin yksinkertainen asia kuin uuden kaluston tai koneiston hankkiminen. Tai kenties paremmat työkalut, joiden avulla yritys voi ottaa hoidettavakseen lisää asiakkaita. Yksi asia on varma, ilman rahoitusta ja investointeja kasvua on vaikea käyttää kunnolla hyväkseen.

Kasvurahoitus yrityslainan avulla

Yritykselle paras vaihtoehto on yrityslaina. Tällöin lainaa haetaan yleensä pankilta tai muulta lainantarjoajalta, selvin vaatimuksin ja maksuajoin. Koska laina kasvurahoituksena on yleensä pidemmän aikavälin sijoitus, täytyy tämän lainan tulla kohtuullisella korolla. Yrityksen kasvu ei saa ajaa sitä ahdinkoon vain sen takia, että lainan korot ja kulut olisivat liian suuret.

Kasvurahoituksen pienelle yritykselle saat parhaiten eri rahoitusyhtiöiltä. Tämä onnistuu joko hakemalla lainaa suoraan tai käyttämällä Yrityslaina-palvelua. Lainapalvelun avulla saat otettua yhteyttä useaan lainantarjoajaan kerralla. Kun olet täyttänyt tarvittavat tiedot, kilpailutamme rahoituslaitokset sinun puolestasi. Parhaat niistä lähettävät sinulle oman lainatarjouksensa meidän kauttamme.

Kasvurahoitus pääomasijoituksesta

Silloin kun kyseessä on osakeyhtiö tai tarkoituksena on nousta täysin uudelle tasolle, paras valinta on usein pääomasijoitus. Tämä tarkoittaa sitä, että jokin taho sijoittaa rahaa yritykseen. Sijoituksen tarkoitus on aina tuottaa rahaa sijoittajalle. Pääomasijoitus ei siis suinkaan aina tarkoita yrityksessä omistajanvaihdosta. Varoja voi hakean niin yksityiisltä kuin julkisilta tahoiltakin.

Yrityksen tulee kuitenkin ottaa huomioon, että pääomasijoituksessa on aina kyse mittavasta kasvusta. Kasvurahoitus tällä tasolla on siis aivan eri luokkaa kuin mihin pienemmät yritykset ovat valmiita.

Paljonko kasvurahoitusta voi saada?

Saatavilla olevan kasvurahoituksen määrä vaihtelee paljon sen mukaan, millaisessa tilanteessa yrityksesi on. Jos yritykselläsi on liiketoimintahistoriaa jo useampien vuosien ajalta, eikä sillä ole koskaan ollut maksuvaikeuksia, voit saada jopa todella suuria summia kasvurahoitusta ilman minkäänlaisia vakuuksia. Toisaalta aivan uudelle yritykselle myönnetty kasvuraha voi jäädä huomattavasti pienemmäksi.

Tavallisesti vakuudettoman kasvurahan summa voi nousta muutamasta tuhannesta eurosta aina satoihintuhansiin euroihin asti. Jos yritykselläsi on käytössä vakuuksia, nousevat summat parhaimmillaan useisiin miljooniin euroihin.

Myös maksuaika vaihtelee samankaltaisen kriteerien mukaisesti. Jos olet kokenut yrittäjä tai jo saanut samalta rahoituslaitokselta aiemmin kasvurahoitusta, tarjotaan sinulle todennäköisesti pidempiä kasvurahoitusratkaisuja.

Mitä kuluja kasvurahoitukseen liittyy?

Kuten yritysrahoitukseen yleensä, myös kasvurahoitukseen liittyy kuluja, joiden avulla rahoitusyhtiöt rahoittavat omaa toimintaansa.

Yleisimpiä kasvurahoituksen kuluja ovat:

  • Avausmaksu
  • Lainanhoitomaksu
  • Nimelliskorko

Miten vertailla kasvurahoitusvaihtoehtoja?

Yllä mainituista kuluista muodostuu kasvurahoituksen kokonaishinta, joka ilmoitetaan todellisena vuosikorkona. Tämä hinta kattaa siis alleen kaikki ylimääräiset maksut sekä nimelliskoron. Juuri todellisen vuosikoron avulla on kaikkein helpointa vertailla eri kasvurahoitusvaihtoehtoja.

Kannattaa ottaa huomioon, että ylimääräisten kulujen merkitys kasvaa sitä suuremmaksi, mitä lyhyempi laina-aika kasvurahoituksellasi on. Jos siis otat kasvurahoitusta vain muutamaksi kuukaudeksi, voi olla järkevämpää tarttua korkeampaan nimelliskorkoon, mutta säästää rahaa kuluissa ja lisämaksuissa.

Helpoin tapa vertailla juuri sinun yrityksellesi tarjottavia kasvurahoitusvaihtoehtoja on kilpailuttaa tarjoukset lainaneuvojiemme kautta. Kerro meille yrityksesi tarvitseman kasvurahoituksen määrä ja muutamia muita tietoja, niin osaamme etsiä parhaat tarjoukset sinua varten. Tee ilmainen hakemus sivustomme kautta niin voit nähdä jo tänään, millaisia kasvurahoitusratkaisuja yhteistyökumppanimme yrityksellesi tarjoavat.

Käyttökohteet kasvurahoitukselle

Ennen kuin haet kasvurahoitusta yritykselle, tee tarkka suunnitelma siitä mihin varoja tarvitaan, ja miten ne käytetään. Tämä on olennaista jo senkin takia, että samalla saat tarkemman kuvan siitä, miten yrityksesi voi kasvaa. Rahoitusta ei tarvitse heti hakea koko suunnitelmalle, vaan voit kasvattaa yritystä myös pikkuhiljaa.

Alle olemme listanneet muutamia vaihtoehtoja kasvurahoituksen kohteiksi.

Markkinointi

Markkinointi yksissään ei aina ole tärkeä kasvurahoituksen kohde, mutta yhdistettynä muuhun kasvuun se on yksi yrityksen kulmakivistä. Markkinoinnin avulla voidaan tänä päivänä mahdollistaa todella nopea kasvu pienelläkin sijoituksella. Tällöin kasvurahoitus voi maksaa itsensä takaisin nopeasti.

Pienen yhden hengen yrityksen, joka tekee hommia lähinnä sivutöinä, on helppo selvitä tuttavien, asiakkaiden, ja naapurien suosituksilla. Mutta jos toiminnasta halutaan tehdä pääasiallinen elinkeino, tai se halutaan laajentaa pienestä yrityksestä paikalliseksi, maanlaajuiseksi tai jopa kansainväliseksi, on yrityksen markkinointi ehdottomasti yksi tärkeimmistä sijoituskohteista. Ja markkinointi vaatii yleensä huomattavia sijoituksia.

Kaluston hankkiminen ja uusiminen

Siinä missä markkinoinnilla haalitaan asiakkaita, kalustolla ja välineistöllä pidetään huolta siitä, että asiakkaiden ostamat työt saadaan tehtyä. Se mitä kalusto ja välineistö tarkoittaa, riippuu täysin siitä, mitä yritys tekee. Oli kyse sitten kahvilasta, joka tarvitsee lisää espressokeittimiä, tai maansiirtoyhtiöstä, joka tarvitsee lisää kuljetuskalustoa, kasvurahoitus on erinomainen vaihtoehto uuden kaluston hankkimiseksi. kasvattamiseksi.

Oikeilla kalustohankinnoilla voi päästä käsiksi jopa sellaisiin projekteihin, jotka muuten olisivat yrityksen ulottumattomissa. Tässä tapauksessa kasvurahoitus on todella tehnyt tehtävänsä. Vaikka joudut maksamaan saamastasi rahoituksesta hieman ylimääräistä, on sen tuottoarvo kohdallaan, mikäli onnistut modernin kaluston avulla hoitamaan mahdottomalta vaikuttaneen projektin kunnialla.

Liiketilojen vaihto, remontointi tai laajentaminen

Pienet tilat käyvät nopeasti ahtaaksi silloin, kun yhtiöön palkataan lisää henkilöstöä, tai toiminta laajenee muutoin. Pk-yritykset aloittavat usein vain parin hengen nyrkkipajoina, mutta joskus asiat menevät jopa paremmin kuin olisi ensialkuun voinut kuvitella. Silloin olisi aika kasvattaa työntekijöiden määrää, mutta mihin ihmeeseen uudet osaajat sitten sijoittaisi?

Kasvurahoituksella varmistat, että yrityksen toimitilat sopivat sen toimenkuvaan ja kokoon. Lisärahoituksen ansiosta voit pitää huolen siitä, että yrityksesi pysyy jatkuvasti kasvusuhdanteessa, eikä jää junnaamaan paikalleen vain siksi, ettei oma pääoma vielä riitä lisätilojen vuokraamiseen tai omien tilojen laajentamiseen.

Lisähenkilöstön rekrytoiminen

Yritys voi harvoin kasvaa ilman henkilöstön lisäämistä. Tämä käy käsi kädessä liiketilojen laajentamisen kanssa ja vaatii yleensä mittavaa rahoitusta. Uuden henkilöstön rekrytoiminen kun on aika kallista hommaa, sillä palkan lisäksi yrityksen maksettavaksi koituu huomattavia sivukuluja.

Kasvurahoituksen hankkiminen on usein oikea valinta sen sijaan, että raataisit niska limassa vuosikausia, ennen kuin voit palkata jonkun hoitamaan osan omista hommistasi. Jos yrityksen näkymät ovat jo pitkään olleet valoisat, voi pienen riskin ottaminen uuden henkilöstön muodossa todella maksaa itsensä takaisin.

Uuden yrityksen perustaminen

Oletko yrittänyt hakea pankkilainaa saadaksesi uuden yrityksesi pyörimään? Siinä tapauksessa olet todennäköisesti jo huomannut, kuinka vaikeaa pankista on nykyään saada starttirahaa uudelle yritykselle. Jos käytössäsi ei ole merkittäviä vakuuksia, voi pankkilainan saaminen olla käytännössä mahdotonta, jolloin hyväkin liikeidea jää helposti pöytälaatikkoon pölyyntymään.

Kasvurahoitus voi olla toimiva ratkaisu myös täysin uudelle yritykselle. Koska rahoitusta myönnetään ilman vakuuksia minkäkokoisille yrityksille tahansa, voi uusi pk-yrittäjäkin hakea ja saada hyvän lainan yrityksen ensiaskelia helpottamaan. Kiinteät kuukausierät varmistavat myös sen, että kasvurahoituksen maksuaikataulun voi suunnitella huolella loppuun asti.

Kasvurahoitus

Täytä yrityslainahakemus

Vaadittu tieto puuttuu.
Kirjoita y-tunnus ilman väliviivaa, muodossa 12345678.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.

Täytä yrityslainahakemus

Vaadittu tieto puuttuu.
Kirjoita y-tunnus ilman väliviivaa, muodossa 12345678.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.

Hakemus ei sido sinua mihinkään. Kilpailutamme yrityksellesi parhaat yrityslainatarjoukset, joihin voit rauhassa tutustua.