Skip to main content

Siltarahoitus yrityksen maksuvalmiuden tilapäiseen varmistamiseen

Siltarahoitus yrityksen maksuvalmiuden tilapäiseen varmistamiseen

Siltarahoitus ei suinkaan viittaa siihen, että yrityksesi pitäisi välttämättä olla osana sillanrakennusprojektia. Toki sellaisenkin voi siltarahoituksen avulla hoitaa loppuun. Siltarahoitus on nimittäin englanninkielisestä ”bridge funding”-termistä johdettu rahoitusinstrumentti, jonka avulla yritys voi saada hetkellistä rahoitusta, jonka avulla jo aloitettu projekti voidaan saattaa loppuun.

Täytä yrityslainahakemus

Vaadittu tieto puuttuu.
Kirjoita y-tunnus ilman väliviivaa, muodossa 12345678.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.

Mitä siltarahoitus tarkoittaa?

Siltarahoituksen tarkoituksena on säilyttää yrityksen maksuvalmius aina siihen asti, kunnes yritys pystyy maksamaan välittömät kulunsa omalla käyttöpääomallaan. Tavallisesti siltarahoituksella maksetaan esimerkiksi henkilöstön palkkoja tilanteessa, jossa yritys ei sitä itse pystyisi tekemään, mutta henkilöstön panosta tarvitaan kuitenkin jo käynnissä olevan projektin saattamiseen loppuun.

Rahoitusalan termein siltarahoitus kattaa yhtiön välittömät likviditeettitarpeet. Näin yhtiö kuvaannollisesti pystyy ylittämään sillan ja saapumaan siihen tilanteeseen, jossa se on voi käyttää realisoituneita tulojaan velkojensa maksamiseen. Kyseessä on siis lyhytaikainen rahoitusmalli, joka pitää yrityksen pinnalla siihen asti, kunnes pidempiaikainen rahoitus tai projektista saatavat tulot ovat käytettävissä.

Mihin siltarahoitusta käytetään? 4 yleistä syytä

Siltarahoituksella on monia käyttötarkoituksia, jotka riippuvat aina yrityksen tarpeesta. Mikä tahansa siirtymävaiheessa oleva yritys voi käyttää hyödykseen siltarahoitusta joko kulujen vähentämiseen tai siihen, että yritys ylipäätään selviää siirtymävaiheesta, joka voi kuluttaa yrityksen kassaa.

Ei siis ole olemassa mitään kiveen hakattua tapaa, jolla siltarahoitusta pitäisi käyttää. Tavallisesti siltarahoitukselle on kuitenkin yritystoiminnassa korvamerkattu joitakin käyttökohteita, joihin se sopii erityisen hyvin.

1. Yrityksen listautuminen pörssiin

Monet yritykset turvautuvat siltarahoitukseen siinä vaiheessa, kun päättävät listautua pörssiin. Kyseessä on tietysti yrityksen kannalta siinä mielessä hyvä peliliike, että yritys saa käyttöönsä uutta pääomaa. Tätä pääomaa ei kuitenkaan saada osaksi kassavirtaa niin nopeasti kuin moni yritys voisi toivoa.

Siltarahoitus tarjoaa ratkaisun tilanteeseen, jossa yritys kärsii kassavajeesta samalla, kun se odottaa listautumisen yhteydessä keräämiensä varojen realisoitumista. Nopean lyhytaikaisen lainan avulla yritys voi hoitaa juoksevat kulunsa kunnialla samalla, kun se odottaa käyttöpääomansa kasvamista. Lainan korko on pieni hinta verrattuna niihin etuihin, joita yritys listautumisestaan voi saada.

2. Vakuudellisen pankkilainan odottaminen

Nykypäivänä pk-yritysten voi olla todella vaikea saada vakuudellista pankkilainaa. Pankit suhtautuvat uusiin lainanhakijoihin nuivasti, eikä hakuprosessi välttämättä ole niin nopea ja sujuva kuin voisi toivoa. Siksi monet lainanhakijat kääntyvät yksityisten rahoitusyhtiöiden puoleen.

On kuitenkin tavallista, että rahoitusyhtiön tarjoama laina on ehdoiltaan pankkilainaa heikompi. Jos pankin lainaprosessi on vielä kesken, ja yritys elättelee toiveita pankkilainan saamisesta, voi siltarahoitus olla sopiva ratkaisu. Tässä tapauksessa yritys ottaa lyhytaikaisen vakuudettoman lainan rahoitusyhtiöltä samalla, kun odottaa pankin lainapäätöstä, jonka vakuudeksi se on asettanut arvokiinteistöjään. Koska rahantarve on välitön, on sen haettava siltarahoitusta selvitäkseen tästä odotusvaiheesta kuivin jaloin.

3. Toimitilojen päivittäminen

Siltarahoitusta voidaan käyttää myös esimerkiksi tilanteessa, jossa yritys omistaa omat toimitilansa, mutta haluaa ostaa isommat tilat kasvua ajatellen. Tilanteen vaikeus on kuitenkin siinä, että omat tilat pitäisi myydä, ennen kuin uusien tilojen ostamiseen on varaa. Tämä johtaa helposti väliaikaan, jolloin yrityksellä ei ole käytössään vanhoja tai uusia tiloja.

Siltarahoituksen avulla tämänkaltainen tuottamaton tilanne voidaan välttää. Jos rahoitusyhtiö tietää yrityksen omistavan toimitilansa, myöntää se yleensä mielellään niiden arvoa vastaavan lainan, jota voidaan käyttää uusien toimitilojen hankkimiseen. Näin yritykselllä on käytössään uudet tilat jo ennen vanhojen myymistä, eikä yritystoiminta kärsi tai pysähdy laajenemisprosessin aikana.

4. Julkisen rahoituksen hyödyntäminen

Jos yrityksellesi on myönnetty julkista rahoitusta, niin olet varmasti ollut tästä päätöksestä enemmän kuin iloinen. Pienenä yllätyksenä on kuitenkin voinut tulla se, että rahoja ei suinkaan lähetetä firman tilille välittömästi. Sen sijaan julkinen rahoitus maksetaan tavallisesti vasta siinä vaiheessa, kun projektiin käytetyt kulut ovat selvillä.

Tämä johtaa siihen, että hyvässäkin nousukiidossa olevan yrityksen on löydettävä rahoitusta jo rahoitetulle projektilleen. Toisin sanoen yritys tarvitsee siltarahoitusta, joka kattaa ne kulut, jotka yritykselle tullaan myöhemmin korvaamaan julkisen rahoituksen kautta. Tähän on olemassa muutamia erilaisia tapoja, joiden avulla siltarahoituksen myöntäjä voi olla varma sijoituksensa turvallisuudesta.

5. Odottamaton ja nopea laajentuminen

Osa yrittäjistä pitää riskinotosta – toiset vain ymmärtävät tarttua tilaisuuteen sen osuessa kohdalle. SIltarahoitus voi tarjota yhden mahdollisuuden näiden tilaisuuksien hyödyntämiseen. Jos onnistut vakuuttamaan rahoituksen myöntäjän siitä, että peliliikkeesi on oikea, voit saada nopean rahoituksen hyvillä ehdoilla ja laajentaa samalla liiketoimintaasi.

Jos kilpailijasi tuntuu polkevan paikoillaan, he voivat olla halukkaita jopa myymään liiketoimintansa, vaikka hinta ei olisikaan aivan oikea. Mikäli löydät firmallesi oikean siltarahoituksen, voit tarttua tämänkaltaiseen tilanteeseen juuri silloin kuin se osuu kohdalle.

Siltarahoitus vakuudettoman yrityslainan avulla

Nopeat ja vakuudettomat yrityslainat ovat nykyaikaa. Ne tarjoavat mahdollisuuden saada rahaa yrityksen tilille jopa alle 24 tunnissa, mikä tekee niistä erinomaisen vaihtoehdon myös siltarahoituksen hankkimiseen hyvinkin lyhyellä aikataululla.

Mikäli yrityksesi siltarahoituksen tarve on alle 350 000 euroa, on se mahdollista hoitaa todella nopeasti kuntoon vakuudettoman yrityslainan avulla. Tätä suurempia siltarahoituksia varten vaaditaan yleensä vakuuksia myös yksityisten rahoitusyhtiöiden puolelta.

Siltarahoituksen osalta on myös mahdollista päästä sopimukseen siitä, että yritys saa lyhytaikaisen vakuudettoman lainan paremmilla ehdoilla, mikäli tuleva rahoitus on lainanmyöntäjän silmissä taattu. Tässä voidaan käyttää apuna esimerkiksi sulkutiliä, johon jo myönnetty rahoitus talletetaan tiettyjä ehtoja vastaan. Toki tässäkin toimintatavassa on riskinsä, mutta ne ovat lainanmyöntäjän kannalta huomattavasti pienemmät kuin tavallisessa vakuudettomassa yrityslainassa.

Tee hakemus ja ratkaise siltarahoitustarpeesi

Voi tehdä maksuttoman lainahakemuksen ja ratkaista siltarahoitustarpeesi tuossa tuokiossa, kun käytät hyödyksesi Yrityslaina-palveluamme. Meillä on vuosien kokemus rahoitusalalta, minkä tuloksena tunnemme kaikki luotettavat suomalaiset rahoitusyhtiöt, jotka ovat valmiita siltarahoituksen tarjoamiseen.

Voit saada ammattitaitomme käyttöösi ilmaiseksi täyttämällä lainahakemuslomakkeen sivuillamme. Kerro millaiseen tarpeeseen siltarahoitusta tarvitset, niin kilpailutamme saatavilla olevat vakuudettomat yrityslainat puolestasi. Näin pystyt valitsemaan joukosta parhaan vaihtoehdon.

Huomaa, että siltarahoituksen kilpailuttaminen meidän kauttamme on sinulle täysin maksutonta, eikä se sido yritystäsi mihinkään. Jos löydät paremman vaihtoehdon muualta, voit tarttua siihen maksamatta meille mitään. Todennäköistä se ei kuitenkaan ole. Lainaneuvojamme ovat alansa ammattilaisia, jotka löytävät yrityksellesi parhaat lainaratkaisut riippumatta siitä, mihin lisärahoitusta tarvitset.

Siltarahoitus yrityksen maksuvalmiuden tilapäiseen varmistamiseen

Täytä yrityslainahakemus

Vaadittu tieto puuttuu.
Kirjoita y-tunnus ilman väliviivaa, muodossa 12345678.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.

Täytä yrityslainahakemus

Vaadittu tieto puuttuu.
Kirjoita y-tunnus ilman väliviivaa, muodossa 12345678.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.

Hakemus ei sido sinua mihinkään. Kilpailutamme yrityksellesi parhaat yrityslainatarjoukset, joihin voit rauhassa tutustua.