Skip to main content

Pikalaina kuluttajille ja yrityksille

Pikalaina kuluttajille ja yrityksille

Niin kuluttajat kuin yrityksetkin voivat nykyään saada pikalainaa netistä ilman vakuuksia. Netin kautta myönnettävät pikalainat ovat huippunopeita, kuten jo nimestäkin saattaa päätellä. Voit tehdä lainahakemuksen muutamassa minuutissa ja saada rahaa joko omalle tai yrityksesi tilille jo saman päivän aikana.

Täytä yrityslainahakemus

Vaadittu tieto puuttuu.
Kirjoita y-tunnus ilman väliviivaa, muodossa 12345678.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.

Pikalainan ei myöskään tarvitse olla huonompi kuin pidempää käsittelyaikaa vaativan lainan. Käytännössä kyseessä on aivan samanlainen lainaratkaisu, joka vain yksinkertaisesti tavallista kuluttaja- tai yrityslainaa nopeampi.

Pikalaina kuluttajille – mistä on kyse?

Pikalaina kuluttajille on yksityishenkilölle myönnettävä nopea laina, jonka summa on tavallisesti muita lainoja pienempi. Pikalainoja otetaan useimmiten joidenkin satojen tai tuhansien eurojen edestä, ja niiden maksuaika on normaalia lyhyempi. Esimerkiksi 300 euron pikalaina 3 kuukauden maksuajalla on hyvin tyypillinen valinta, joka auttaa akuuttiin rahantarpeeseen, mutta ei tuota vaikeuksia takaisinmaksun osalta.

Pikalaina eroaa muista kuluttajalainoista siinä, että sitä varten ei koskaan käytetä vakuuksia. Suurempia ja hitaampia lainoja varten voidaan usein asettaa vakuuksia, jolloin lainan korkotasoa saadaan hilattua alaspäin. Pikalainan ideana on kuitenkin saada rahaa mahdollisimman nopeasti, joten vakuudellisista lainoista ei koskaan puhuta varsinaisina pikalainoina.

Mihin pikalaina kuluttajalle soveltuu?

Kuka tahansa on varmasti ollut elämässään tilanteessa, jossa rahaa ei ole, mutta sille todella olisi tarvetta. Pikalainan kuluttajalle on nopea apukeino näihin tilanteisiin.

Mikäli arjen menojen kanssa tekee jo muutenkin tiukkaa, voi äkillinen rahantarve tehdä talouteen merkittävän loven. Esimerkiksi jokin kodinkoneen hajoaminen on hyvin tavallinen tilanne, jonka voi ratkaista pikalainaa ottamalla. On ikävää elää pidempiä aikoja ilman uunia tai pesukonetta, mutta pikalainan avulla näin ei tarvitse tehdä. Saat lainan nopeasti tilalle ja voit hankkia korvaavan laitteen heti.

Myös uusien hankintojen tekeminen pikalainaa käyttäen on harkitsemisen arvoista. Joskus haluttu tuote voi olla niin hyvässä alennuksessa, että sen hankkiminen samalla hetkellä on kannattavaa, vaikka hinnan päälle laitettaisiin vielä pikalainan kulutkin. Jos tuotteen aikoo hankkia joka tapauksessa myöhemmin, niin miksi ei sitten ostaisi sitä välittömästi pikalainaa käyttäen?

Mitä ottaa huomioon pikalainaa hakiessaan?

Pikalainan ei välttämättä tarvitse olla muita lainoja kalliimpi. Netin rahoitusyhtiöt myöntävät vakuudettomia lainoja nopeasti riippumatta niiden koosta, joten pienempi pikalaina voi ehdoiltaan aivan yhtä hyvä kuin suurempi vakuudeton laina.

Silti pikalainaa ottaessa tulee ottaa huomioon joitakin asioita, jotka vaikuttavat sen hintaan. Koska pikalaina on tavallisesti muita lainoja pienempi, ovat siihen liittyvät kulut merkittävässä roolissa, kun lasketaan lainan kokonaishintaa. Jos lainasumma on vain muutamia satasia, ja lainan avausmaksu on vaikkapa 20 euroa, niin se nostaa pikalainan hintaa prosentuaalisesti todella paljon. Suuremmissa lainoissa vastaava avausmaksu taas on käytännössä merkityksetön.

Myös laina-ajan pituuteen kannattaa kiinnittää huomiota. Nyrkkisääntönä voi pitää, että lyhyempi laina-aika on aina kuluttajan kannalta edullisempi, koska korkoa maksetaan lyhyemmältä ajanjaksolta. Toisaalta laina-aikaa ei kannata asettaa liian lyhyeksi, jotta pikalainan saa varmasti maksettua takaisin. Tämän kaltaisten lainojen myöhästymismaksut kun voivat olla erittäin kovia lainan kokoon verrattuna.

Kuka voi saada pikalainaa?

Lähes kuka tahansa kuluttaja voi saada netistä pikalainaa nopeasti jo saman päivän aikana. Lainan saamisen ehdot vaihtelevat hieman rahoitusyhtiöstä toiseen, mutta pohjimmiltaan ne ovat aika lailla samat riippumatta siitä, mistä pikalainasi haet.

Tässä tärkeimmät pikalainan saamisen ehdot:

 • Vähintään 18 vuoden ikä
 • Luottotiedot kunnossa
 • Säännölliset tulot
 • Pankkitili ja verkkopankkitunnukset

Jos nämä ehdot täyttyvät, voit hakea kilpailuttaa kuluttajalainat meidän kauttamme ja valita pikalainan, joka on paitsi edullinen, myös ehdoiltaan selkeä ja turvallinen.

Pikalaina yrityksille – mistä on kyse?

Myös pk-yrittäjän arjessa on usein tilanteita, joissa pikalainan ottaminen voi olla paikallaan. Yrityksen käyttöpääoma kun voi helposti loppua kesken, jos eteen tulee yllättäviä menoeriä, kuten vaikkapa rikkoutuneiden työkalujen korjaamista.

Yrittäjän onneksi pikalaina yrityksille on aivan yhtä helppo saada kuin kuluttajalainakin. Rahoitusyhtiöt eivät vaadi lainan takuudeksi yrityksiltäkään minkäänlaisia vakuuksia, vaan pikalainaa voi saada kerralla jopa kymmeniätuhansia euroja, mikäli yrityksen maksuvalmius on kunnossa. Näitä lainoja haetaan kuluttajalainojen tapaan suoraan netin kautta, ja lainapäätös on valmis jo saman päivän aikana.

Yrityksen ja kuluttajan pikalainaa yhdistää myös se, että molemmat myönnetään henkilötakauksella. Vaikka yritys toimiikin lainan ottajana, on sen omistaja aina henkilökohtaisesti vastuussa lainan takaisin maksamisesta, mikäli yritys ei jostain syystä pysty maksuaikatauluja noudattamaan.

Mihin pikalaina yritykselle soveltuu?

Pikalaina yritykselle on erinomainen apukeino moniin tilanteisiin. Se voi auttaa yritystä selviämään maksuvaikeuksista, parantaa kasvumahdollisuuksia ja paljon muuta.

Tässä muutamia käyttökohteita yrityksen pikalainalle:

 • Käyttöpääoman parantaminen nopeasti
 • Yllättävistä kuluista selviäminen
 • Nopeisiin kasvumahdollisuuksiin tarttuminen
 • Uusien hankintojen tekeminen
 • Aiempien velkojen maksaminen

Myös monet uudet yrittäjät käyttävät yrittäjän pikalainaa hyödykseen siinä vaiheessa, kun yritys ottaa ensiaskeliaan valitsemallaan alalla. Hieman alasta riippuen tulojen realisoituminen ei aina ole kovinkaan nopeaa, joten pikalainan avulla ensimmäisistä kuukausista voi selvitä vähemmällä stressillä.

Yrityslimiitti on kaikkein nopein lainamuoto

Varsinaisen pikalainan ohella monet yritykset käyttävät nopean lainarahan saamiseen myös yrityslimiittiä. Tämä yritysluotto tarjoaa kaikkein nopeimman tavan lainata rahaa silloin, kun sille on tarvetta, sillä yrityslimiitistä voi nostaa rahaa firman tilille milloin tahansa itse. Limiitin myöntäneen rahoitusyhtiön kanssa ei siis ole tarvetta neuvotella lainkaan, vaan kaikki limiittiin kuuluvat eurot ovat yrityksen vapaassa käytössä.

Yrityslimiitti toimii niin, että yritys tekee rahoitusyhtiön kanssa sopimuksen, minkä jälkeen se saa sovitunsuuruisen limiitin käyttöönsä. Tästä limiitistä ei tavallisesti tarvitse maksaa mitään, ennen kuin sitä käyttää, joten se sopii yrityksen pikalainavaihtoehdoksi erinomaisesti. Jos uskot tarvitsevasi lainarahaa jossain vaiheessa, voit käydä avaamassa limiitin jo tänään ja käyttää sitä vasta sitten, kun rahantarvetta todella ilmaantuu.

Miten pikalaina yritykselle eroaa kuluttajalainasta?

Yrityksen pikalainat eroavat kuluttajalainoista siinä, että ne ovat tavallisesti lainasummansa puolesta suurempia ja maksuajaltaan pidempiä. Yrityksille myönnetään myös ehdoiltaan parempia lainoja kuin kuluttajille, sillä niiden korkotaso voi olla jopa puolet matalampi kuin kuluttajan pikalainoissa. Toisin sanoen yrittäjän on jopa helpompaa tehdä päätös lainan hakemisesta, koska sen kulut ovat yritykselle verrattain pienet.

Kolikon kääntöpuolena on se, että pikalaina yritykselle ei kuulu kuluttajansuojalain alaisuuteen. Tämä tarkoittaa sitä, että rahoitusyhtiöt voivat täysin vapaasti määritellä lainasopimuksen ehdot itse. Esimerkiksi vuosittainen korkotaso on kuluttajalainoissa rajoitettu nykyään 15 prosenttiin, mutta yrityslainoissa ei.

Käytännössä yrittäjän pikalaina on siis kuitenkin yleensä kuluttajalainaa edullisempi. Yrittäjän on vain oltava kuluttajaakin tarkempana sen suhteen, millaiseen lainapaperiin nimensä kirjoittaa. Siksi yrityslainojen vertailupalvelu on niin kätevä työkalu pikalainaa etsivälle yrittäjälle. Lainojen kilpailuttaminen on ilmaista, ja hakija välttää samalla epäluotettavat lainantarjoajat, joiden sopimuskoukerot voivat johtaa myöhemmin odottamattomiin ongelmiin.

Millainen yritys voi saada pikalainaa?

Pikalainan hakeminen on mahdollista riippumatta siitä, onko kyseessä esimerkiksi kommandiittiyhtiö, osakeyhtiö tai mikä tahansa muu yritysmalli. Jopa toiminimiyrittäjät voivat hakea vakuudentonta pikalainaa, samoin kuin vasta uuden firman perustaneet yrittäjät. Jälkimmäisessä tapauksessa pikalainaa voi siis käyttää tietynlaisena starttirahana.

Yrityslainan hakemisen ehtoja ovat:

 • Kaupparekisteriin merkitty yritys
 • Suomalainen toimipaikka
 • Omistajan luottotiedot ovat kunnossa

Kuten jo aiemmin mainitsimme, yrityslainan takaajana toimii aina sen omistaja tai omistajat. Tästä johtuen on tärkeää, että omistajalla ei ole aiempia maksuhäiriömerkintöjä, sillä ne voivat vaikeuttaa pikalainan saamista huomattavasti.

Hae pikalainaa kuluttajana tai yrityksenä näin

Pikalainan hakeminen kuluttajana ja yrityksenä toimii pitkälti samalla tavalla. Voit laskea ensin lainalaskurin avulla, kuinka paljon haluamasi laina tulee suunnilleen maksamaan. Sen jälkeen on vuorossa lainahakemuksen täyttäminen. Hakemuksessa pyydettävät tiedot vaihtelevat hieman kuluttaja- ja yrityslainan osalta, mutta kyseessä on molemmissa tapauksissa erittäin selkeä prosessi.

Kun lainahakemus on lähetty, vertailevat laina-analyytikkomme saatavilla olevia lainoja sen mukaan, mitä olet lomakkeeseen täyttänyt. He etsivät sinua varten muutamia parhaita lainatarjouksia, jotka saat sähköpostiisi pikatahtiin. Tämän jälkeen voit valita tarjouksista haluamasi – tai jättää lainan kokonaan ottamatta, jos et ole vakuuttunut tarjousten laadusta. Et siis sitoudu mihinkään lähettämällä hakulomakkeen meille.

Oikean lainan löytymisen jälkeen voit siirtyä lainanantajan sivuille ja allekirjoittaa lainasopimuksen. Se onnistuu nykyään suoraan verkkopankkitunnuksilla. Kuittaa laina sähköisen tunnistautumisen kautta, niin pikalainasi maksetaan antamallesi pankkitilille parhaimmillaan vain muutamassa minuutissa.

Pikalaina kuluttajille ja yrityksille

Täytä yrityslainahakemus

Vaadittu tieto puuttuu.
Kirjoita y-tunnus ilman väliviivaa, muodossa 12345678.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.

Täytä yrityslainahakemus

Vaadittu tieto puuttuu.
Kirjoita y-tunnus ilman väliviivaa, muodossa 12345678.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.
Vaadittu tieto puuttuu.

Hakemus ei sido sinua mihinkään. Kilpailutamme yrityksellesi parhaat yrityslainatarjoukset, joihin voit rauhassa tutustua.